Apokalipszis világ

Diktátor a láthatáron

Két alkalom összefoglalása három történetszálra bontva

Lars Hammer és bandája általában a Várostól délre fosztogatja a falvakat, hogy aztán a Városban zenéléssel és bulizással töltsék idejüket. Azonban most beleütköztek Kilgore kutyáiba, akik elkezdték a déli falvakat is “adóztatni”. Egyik helyen még a körülkerített faluban voltak, mikor megérkezett egy csapat kutya. Lars motorosaival bezárkózott a faluba, és a kutyák nem mertek támadást indítani. Egy közeli romos templomba fészkelték be magukat, és onnan tartották szemmel a falut. Este felé egy autó elment tőlük, mire a sötétség beálltával Lars támadást tervezett. Egy hátsó kijáraton kimenve kétfelől megközelítették a templomot. Az egyik csapatot észrevették, ezért Lars a másik oldalról azonnal beavatkozott. Sikerült előrejutva kilőnie az egyik ottmaradt kocsi kerekét, majd rohamot intézett embereivel a kutyák állásai ellen. Azok inkább visszavanultak egy közeli kerítés mögé, majd jobbnak látták elhagyni a helyet. A lövöldözésben egyik oldalon sem voltak komoly sérülések, láthatólag mind a két fél a túlélésre játszott. A kutyák távozása után a motorosok visszatértek a telepre.

Nee Doc a folyamatos gyógyszergyártás mellett előrehaladott kísérleteket folytat egy tudatmódosító szerrel. Célja egy olyan anyag kifejleszétése, ami az áldozatba injekciózva hűségessé és engedelmessé teszi az iránt, aki a hatás közben őt szugerálja.
A különleges alapanyagokat Waters-el szereztette be. Az egyik anyagot Waters csak Bartól tudta megszerezni. Bar nagyon gyanakszik Barbecue és Kilgore kapcsolatára, és az anyagért cserébe Waterst kérte meg, hogy figyelje meg mi történik.
Nee Doc az alapanyagok birtokában ember kísérletekbe is belekezdett. A klinikáját felkereső földműveseknek kezdte beadni a szert, és figyelte mi történik. Volt aki megőrült, és az ablakon kiugorva üvöltve rohant el. Volt aki megőrizte a tudatát, de önállóan nem csinált semmit. Miközben a környezetében is egyre jobban feltűnnek a furcsa kezelések, a doki a kísérletek közben az áldozatok meggyógyításán is dolgozik.

A Városban közben egyre nagyobb a káosz. Kilgore a gyógyszert visszatartja és felhalmozza, ezért a szex kór egyre jobban elterjed. A betegség előrehaladtával az emberek egyre erőszakosabban kezdenek viselkedni. Közben Tao és követői valahogy meg tudják tartóztatni magukat, és elítélnek mindenkit aki nem így tesz. Már odáig fajultak a dolgok, hogy embereket fognak el, és ítélnek halálra állítólagos bűneikért. A Herceg emberei egyre nehezebben tartanak rendet, éjjelente elszabadul a káosz.
Gabe fel is kereste ez ügyben Barbecuet és Waterst. Szerinte teljesen szét fog esni a város, ha Kilgore nem avatkozik be hamarosan. Wisher szeretné, ha kapnának még gyógyszer, a járvány kezelésére, de ezt Kilgore megtagadja. Barbecue közvetítését kérte ez ügyben.
Mikor Kilgore legközelebb felkereste a telepet leültek megbeszélni a jövőt. Kilgore megígérte, hogy nemsokára bevanul csapataival, és pacifikálja a várost, csak még egy kicsit hagyja romlani a helyzetet. Annyit kért, hogy a támadás alatt csalják el és nyírják ki Bart, és foglalják le az embereit, hogy innen ne érkezhessen segítség a városba. Azt teljesen elutasította, hogy Barnak felajánlják az átállást, de azt rájuk bízta, hogy mit kezdenek Barral és embereivel.
Beszélt még a hatalomátvétel utáni rendről is. Elmondásából az derül ki, hogy elég kemény rendszabályokat vezetne be, és azokat szigorúan be is tartatná. A város civil vezetésében fontos helyet szán Barbecuenak és Watersnek is.

Comments

peterfy peterfy

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.